Om staden Västerås

Näringslivet i Västerås

Västerås är en anrik stad med en lång historia. Stadens ordentliga framväxt kom dock i och med industrialiseringen under 1800- och 1900-talen. Under industrialiseringen blev Västerås en stark industristad med en välfungerande infrastruktur som gjorde att många fabriker hamnade i staden. Den industriella utvecklingen har länge varit det som präglat staden.
Läs mer

Sevärdheter i Västerås

Västerås har en tusenårig historia och många historiska platser finns i staden. Här finns många sevärdheter för den som är intresserad av Sveriges historia.
Läs mer

Sport och föreningsliv i Västerås

Västerås har en stark historia av idrott- och föreningsliv i staden. I idrottsliga sammanhang har staden haft framgångsrika lag i många olika idrotter som fotboll och hockey men framförarallt inom bandyn.
Läs mer

Västerås historia

Västerås är en stad av gamla anor och ses som en av Sveriges absolut äldsta städer. Staden räknas officiellt ha funnits sedan år 990 vilket gör att staden ligger på delad andraplats över gamla svenska städer. Västerås firade alltså 1000 år som stad år 1990. Det är bara Skara som är äldre och började räknas som stad redan år 988.
Läs mer