• Evenemang idag
6-27
Mar 2018
Karlsgatan 2 Västerås

Tisdag 12:00 - Skapat. Slöjdat.

Tisdag 12:00 är Karlsgatan 2 återkommande lunchserie i fyra delar. Den här gången handlar det om konsthantverkets och slöjdens möjligheter i Västmanland. Vilka förutsättningar finns för Konsthantverkare och slöjdare idag? Vilken inspiration finns att hämta i våra samlingar och hur ser framtiden ut för slöjden och konsthantverket? För dig som är intresserad av design, konsthantverk, slöjd och kulturhistoria.

Fri entré men begränsat antal platser. Förboka på tfn 021-39 32 22.
Tisdagar kl 12-12.30

6 mars

(HEM)SLÖJD - En tradition av skapande för nytta och nöje
Föremålsantikvarie Susanne Cassé från Västmanlands läns museum berättar om slöjden och slöjdarnas historia med nedslag i länsmuseets föremålssamlingar.


13 mars

FORMBART
Frida Lundén, konstnär och formgivare, berättar om sin praktik och metoder men också om influenser och inspirationskällor.
OBS! Föreläsningen hålls i utställningen Abstrakt – Reflexioner från samlingen pga golvvård i Hörsalen.


20 mars

SLÖJD ÄR FIFFIGT, KLURIGT OCH SMART
Susann Leval, länshemslöjdskonsulent på Västmanlands läns hemslöjdförbund resonerar kring begreppet slöjd då, nu och i framtiden. Om varför slöjd blir allt viktigare i vår samtid.27 mars

FRITT & LUSTFYLLT!
Berit Lundqvist, textilkonsulent Svenska kyrkan, berättar om Täcklebo Broderiakademi som är en förening som vill stärka samhörigheten mellan alla som broderar. De vill främja intresset för fritt och lustfyllt broderi och utgår ofta från traditionella broderitekniker och utvecklar det till ett alldeles eget broderi.

I siffror

622 st

har besökt evenemanget på Västerås.com

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj