• Evenemang idag
Söndag
19
April 2020
Västerås Domkyrka Västerås

Figure humaine

Observera att eventet är inställt. Mer information om återlösen av biljett kommer skickas till den mail som angavs vid köptillfället.
Sofia Vokalensemble
Bengt Ollén, dirigent
Det är en glädje att hälsa en av Sveriges främsta kammarkörer välkomna till Västerås, den prisbelönta Sofia Vokalensemble från Stockholm. Som kvällens huvudnummer står kantaten Figure Humaine, där Poulencs humanistiska sida är mest verkningsfull. Figure Humaine är inte bara höjdpunkten i hans sekulära produktion utan det starkaste verket i hans produktion i stort. Kompositören beskriver hur Figure Humaine kom till:
”Under ockupationen gladdes några lyckliga, jag själv inräknad, åt ankomsten av morgonposten och några fantastiska dikter skrivna på maskin. Trots pseudonymen var de uppenbart skrivna av Paul Eluard. Det var så större delen av ” Poési et Verité 42” kom i min ägo. Min plan att komponera ett verk i lönndom, vars tryckning och repetitionsarbete skulle hemlighållas, slog mig under vallfärd till Rocamadour”.
Sofia Vokalensemble bildades 1995 av Bengt Ollén som fortfarande är körens engagerade dirigent. Körens framträdanden kännetecknas av en varm, lyrisk svensk körklang och en scenisk närvaro som har räckt långt i internationella tävlingar. Bengt Olléns ledarskap har format ensemblen till en positiv och viljekraftig kör i ständig musikalisk utveckling. Visionen är att skapa musik ”bortom noterna”.
Insläppstid: Kl. 17:00
Spellängd: 1 timme och 5 minuter.
Mer info: www.svenskakyrkan.se/vasteras/musiken-i-domkyrkan

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

194 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Domkyrka). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Figure humaine, Västerås Domkyrka

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti