• Evenemang idag
26-28
Mar 2020
Västerås Konserthus Västerås

Anne Sofie von Otter

Simon Crawford-Phillips, dirigent
Anne Sofie von Otter, sopran
Program:

Dimitrij Sjostakovitj: Marina Tsvetajeva, 6 lieder
Benjamin Britten, sånger med piano
PAUS
Gustav Mahler/Klaus Simon: Symfoni nr 1
Vi är stolta att kunna presentera Anne Sofie von Otter, vår världsberömda mezzosopran. Efter en 40-årig karriär har hon fortfarande ett fullbokat schema på de storas opera- och konsertscenerna. Festspelen i Salzburg och Bayerische Staatsoper är några av anhalterna. Hos oss blir det en verklig raritet, ett av Sjostakovitjs sista verk som bygger på dikter av Marina Tsvetajeva, inåtvända och djupt personliga texter som här får gripande musikalisk gestalt. Mahlers brokigt sammansatta första symfoni förbryllade publiken när den uruppfördes 1888 men hör idag till hans mest uppskattade. Inledningen är en suggestiv naturscen med fågelsång och trumpetsignaler i fjärran. Ett vandringsmotiv från en av hans sånger inleder färden där man bl a hör en rustik bonddans, en älskvärd ländler och klezmer från ett wienskt schrammelkapell. I finalen, ”Från inferno till paradiset”, släpps alla orkestrala krafter lösa i ett triumferande klimax.
KONSERTEN GES ÄVEN lördag 28 mars kl 16.00, Västerås Konserthus

Konserten ingår i serierna Torsdag STOR, MELLAN och KOMBI.
Arr: Västmanlandsmusiken
Längd: ca 2 tim och 15 min inkl paus
Rullstolsplats bokas genom biljettkassan på biljett@vastmanlandsmusiken.se och 021-40 36 02.
Rörelsehindrade får ta med sig en ledsagare utan kostnad.
Gör din kväll till en helkväll!
Välkommen till KonserthusTerrassen. I vår restaurang serverar vi vällagad mat med varsamt hanterade råvaror av hög kvalitet. Komponera din middag, allt från tilltugg till trerättersmeny.
Restaurangen öppnar 1,5-2 timmar före konsertens starttid. Exakta tider och bokningsbara datum ser ni på: www.konserthusterrassen.se
Obs! Köp inte biljetter på andra hands-sidor, det finns ingen garanti för att de biljetterna är äkta. Enda auktoriserade biljettdistributören för evenemang i Västerås Konserthus är Ticketmaster.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Anne Sofie von Otter, Västerås Konserthus

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti