Vare sig du är sugen på att se en medryckande musikal eller en underhållande stand-up-föreställning finns det någonting för dig i Västerås under 2022. Läs mer om årets event här!

Under 2022 genomförs en rad olika konserter och föreställningar i Västerås. Nedan har vi samlat några av de största evenemangen som tar plats på Västerås scener under året.

Al Pitcher - My happy place – 1 maj

Den brittiske komikern Al Pitcher har gjort succé med flera hyllade stand-up-shower med Sverige i fokus. Efter ett flertal inställda shower i pandemins spår är det nu äntligen dags för en ny turné. Den 1 maj är det Västerås tur att bjudas på underhållning när Al Pitcher kommer till Västerås Konserthus.

Arenakalaset – 7 maj

I början av maj är det dags för den första upplagan av Arenakalaset i Västerås – målsättningen är dock att det ska bli ett återkommande evenemang i staden. Festivalen genomförs inomhus på ABB Arena Syd och på scen kommer du att få se Loreen, Petra Marklund, Kalifa, Hoffmaestro och Stiftelsen.

Ulf Lundell – 12 maj

Den folkkära artisten Ulf Lundell ger sig ut på sommarturné och bjuder på klassiska hits från sin långa karriär. Den 12 maj är han på plats i Västerås och uppträder i Folkparken vid Mälaren.

Miss Li – 10 september

Under 2022 genomför Miss Li en turné runt om i Sverige där hon besöker ett femtontal svenska städer och bjuder på en sprudlande konsert. I Västerås går hon upp på scen i Västerås Konserthus den 10 september.

Newkid – 8 oktober

De senaste två åren har varit minst sagt framgångsrika för den hyllade artisten Newkid. Med start våren 2022 ger han sig ut på turné och besöker 14 svenska städer – däribland Västerås. Hit kommer han den 9 oktober och framträder på Västerås Konserthus.

Pernilla Wahlgren har hybris – 9 oktober

För ett par år sedan gjorde hon succé med sin show ‘Kort, glad & tacksam’. Nu är Pernilla Wahlgren tillbaka med en ny, underhållande föreställning. I början av oktober kommer hon tillsammans med sin ensemble till Västerås Konserthus.