För fjärde året i rad avgörs SM i vattenrutschbana på Kokpunkten Actionbad i Västerås. Innan den stora finalen väntar dock fem spännande kval runt om i landet. Har du vad som krävs för att ta hem titeln svensk mästare?

Är du en jäkel på att få upp fart i vattenrutschbanor? Då är det här definitivt grejen för dig. I augusti drar kvaltävlingarna till årets SM i vattenrutschbana igång och vem som helst är välkommen att anmäla sig. Varje kvaltävling är öppen för 100 deltagare och det är först till kvarn som gäller.

- Tävlingen passar de flesta och avgörs runt om i Sverige för att så många som möjligt ska ha möjligheten att ställa upp. Vi ser att intresset ökar för varje år och så småningom kanske vi kan anordna ett VM, säger Christoffer Tilstam, kommunikationsansvarig för Kokpunkten Actionbad.

Furuviksparken i Gävle arrangerar årets första kvaltävling den 17 augusti och därefter kommer SM till Skara Sommarland, Kokpunkten Actionbad, Äventyrsbadet i Kalmar och Fyrishov i Uppsala

- Vi är stolta över att få arrangera en av kvaltävlingarna för SM i vattenrutschbana i vår fina vattenpark. Tävlingen kommer bli väldigt spännande att följa på plats, säger Nina Tano, VD på Furuvik.

17/8 Kval 1: Furuviksparken, Gävle
24/8 Kval 2: Skara Sommarland, Skara
7/9 Kval 3: Kokpunkten Actionbad, Västerås
14/9 Kval 4: Äventyrsbadet, Kalmar
28/9 Kval 5: Fyrishov, Uppsala
20/10 Final: Kokpunkten Actionbad, Västerås