Det är för åttonde året i följd som Malena Ernman turnerar landet runt med sin klassiska julshow. För andra gången tar hon med sig Lasse Berghagen.

Årets konsert "Julen är nära" bjuder på en blandning av klassiska julsånger, folkmusik, jazz och opera. Folkkära Malena Ernman gästas i år av den minst lika folkkära Lasse Berghagen, som därmed gör sin andra sväng med operasångerskan. Bara för två år sedan medverkade den gamla Allsång På Skansen-programledaren på turnén.

- Vi klarar oss inte utan varandra!! Skämt åsido, förra året gjorde jag arenor och ishallar och det var fantastiskt kul med så stor publik. Men jag längtade tillbaka till närheten och intimiteten som finns på konserthusen. Och jag vet ingen som är så rolig att jobba med som Lasse. Efter förra turnén kändes det som vi hade mycket mer att göra tillsammans. Vi har bara börjat, säger Malena Ernman.

"Julen är nära" har premiär på Helsingborgs Konserthus den 28 november och stannar därefter till i bland annat Halmstad, Örebro, Göteborg och Kalmar.

28/11 Konserthuset, Helsingborg
29/11 Halmstad Teater, Halmstad
30/11 Konserthuset, Växjö
2/12 Konserthuset, Örebro
3/12 Berwaldhallen, Stockholm
6/12 Konsert & Kongress, Uppsala
7/12 Lokomotivet, Eskilstuna
9/12 Konserthuset, Göteborg
10/12 Konsert & Kongress, Linköping
11/12 Konserthuset, Västerås
13/12 Tonhallen, Sundsvall
14/12 Magasinet, Falun
18/12 Konserthuset, Gävle
19/12 Kulturhuset SPIRA, Jönköping
20/12 Kalmarsalen, Kalmar