• Evenemang idag
Söndag
10
November 2019
Västerås Domkyrka Västerås

W.A. Mozart Requiem

Konsertintroduktion med journalisten Dan Linder
kl 17.00 Vocalis Mariae Västerås domkyrkas motettkör Studenter från Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola Stockholms Bachsällskap Johan Hammarström dirigent ur repertoaren W.A. Mozart Requiem.

Tidigt på hösten 1791 knackar det på dörren hemma hos Wolfgang Amadeus Mozart i Wien.
Ett beställningsuppdrag: en dödsmässa, ett requiem. Mozart får 100 dukater. I november är han mitt i arbetet när kroppen säger ifrån. Några veckor senare är han död, 36 år gammal.
De allra sista tonerna Mozart komponerar bär textraden: ”Lacrimosa dies illa … denna dag är full av tårar.” Myten kring Mozarts Requiem är lika stor som dess musikaliska kraft. Men kompositörens svanesång är ett vinterverk som glöder. Tårar av sorg för den livstråd som klippts av, tacksamhet inför musik som fått evigt liv med återklang genom århundraden. Att Mozarts Requiem tillhör ett av vår tids mest älskade klassiska verk går inte att ta miste på. Sedan några år är det en tradition att framföra verket i Västerås domkyrka i novembertid. Publiktrycket är hårt och det går att ta på stämningen i rummet av förväntansfulla lyssnare.
I år läggs dessutom en lyssnarträff in före konserten med journalisten Dan Linder som introducerar oss i verkets historia samt intervjuar några av de medverkande musikerna och solisterna. I samarbete med Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola
Tider:
Insläppstid: kl 17:00
Starttid. kl 18:00
Konsertlängd: 1 h
www.svenskakyrkan.se

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Domkyrka). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. W.A. Mozart Requiem, Västerås Domkyrka

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December