• Evenemang idag
Torsdag
21
November 2019
Västerås Konserthus Lilla salen Västerås

Eighth Blackbird – Banbrytande amerikansk kammarmusik

Eighth Blackbird är sex amerikanska musiker som i 20 års tid har utmanat ramarna för vad det är att vara en samtida kammarmusikensemble. De räknar Chicago som sin utgångspunkt men har spelat mycket nationellt och internationellt, för tiotusentals åhörare genom åren.

Eighth Blackbird har beställt mycket musik av olika amerikanska tonsättare, Jeremy Denk, Philip Glass, Steve Reich med flera. Och de har vunnit en Grammy för bästa kammarmusik 2016 och har nu en position på University of Richmond som Ensemble in Residence. Och de är inte bara utövare utan också lärare och masterclassledare och skapade Blackbird Creative Laboratory, två veckors sommarkurs och musikfestival för utövare och kompositörer.
I ensemblen spelar Nathalie Joachim, flöjter, Michael J. Maccaferri, klarinetter, Yvonne Lam, violin & viola, Nick Photinos, violoncell,  Matthew Duvall, slagverk och Lisa Kaplan, piano. De spelar musik av bland annat de amerikanska tonsättarna Nina Shekhar, Angélica Negrón, Jon Holland och Holly Harrison.
(OBS Konserten är torsdag fast det är i Kammarmusikserien)
Arr: Västmanlandsmusiken i samarbete med Västerås Kammarmusikförening
Längd: ca 2 timmar inkl paus
Konserten ingår i kammarmusikserien.
Eventuella rabatter som inte visas på ticketmaster.se bokas genom Västerås Konserthus biljettkassa.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Konserthus Lilla salen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Eighth Blackbird – Banbrytande amerikansk kammarmusik, Västerås Konserthus Lilla salen

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December