• Evenemang idag
Söndag
18
Augusti 2019
Västerås Officersmäss Västerås

Little Gerhard

I unga år gick han till sjöss som lättmatros, och gjorde i samband med detta debut 1952 i Amsterdam på nattklubben Trocadero. Han spelade vid denna tid dragspel och gitarr. Efter att ha mönstrat av som sjöman flyttade han till Stockholm, där han via amatörtävlingar i mitten av 1950-talet fick framgång som rocksångare.
Första gången han framträdde med eget band var på Nalen, på nyårsafton 1957. Via den spelningen fick han skivkontrakt hos bolaget Karusell, och han skivdebuterade i början av 1958 med EP:n Little Gerhard. Låten "What You've Done To Me" på den skivan blev hans genombrott.
Redan i mars samma år korades han som "Sveriges rockkung" och i augusti samma år till "Nordens rockkung".
Han filmdebuterade även 1958 i Det svänger på slottet. Rockin' ghost framfördes i "Åsa-Nisse i kronans kläder" från 1958. Hans tredje EP, som släpptes i juni 1958, blev den mest sålda 1950-talsskivan inom svensk rock'n'roll, och Little Gerhards första guldskiva. Det var hans uppskattade cover av Louis Primas "Buona Sera" som var orsaken till framgången.
Little Gerhards kompband i sommarturnén 1958 och de närmaste fem åren hette The G-men, och innehöll flera musiker som gick vidare till andra framgångsrika karriärer. Bland dessa fanns Sten Nilsson och Stanley Granström som 1962 bildade Sten & Stanley, vibrafonisten Lars Erstrand och basisten Bernt Fristedt som senare spelade i Telstars. 1961 började han sjunga på svenska, då under artistnamnet Lille Gerhard. 1965 fick han sin första, mycket kortvariga, placering på Svensktoppen med "Blommor och Bin".
Han gjorde även skivinspelningar i Västtyskland och sjöng på tyska. I slutet av 1960-talet minskade hans popularitet som artist, men han fortsatte att ha en karriär som låtskrivare och producent. Tillsammans med Yvonne Olsson ställde han upp i den svenska Melodifestivalen 1982 med melodin "Hand i hand med dig", som slutade på en delad sjätteplats.
Mina damer och herrar, En levande legend!!!
Vi öppnar kl 16 då det finns möjlighet att äta vår populära BBQ.
Konserten börjar kl 18.
Konserten är utomhus så tänk på att klä dig efter vädret.
Ätande gäster har reserverad plats närmast scen.
Konsertbiljett 250:- + serviceavgift
Konsertbiljett med BBQ 450:- + serviceavgift
Åldersgräns
13 år, Ej ok i målsmans sällskap.
Tider
Insläpp: 16:00
Välkomna!

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

202 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Officersmäss). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Little Gerhard, Västerås Officersmäss

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December