• Evenemang idag
Onsdag
15
Maj 2019
Västerås Officersmäss Västerås

Daniel Lemma

Med rötterna i mjuk amerikansk folk, med inslag av blues, soul och gospel slog göteborgaren Daniel Lemma igenom för en bredare publik år 2000 med soundtracket till Josef Fares film ”Jalla Jalla” och hiten ”If I Used To Love You”, både albumet och singeln grammisnominerades och sålde guld.
Daniel Lemma rör sig mellan flera olika genrer i sitt musikaliska skapande, men det är Amerikansk folk som är den musikstil som alltid legat närmast hans hjärta och det är den tradition som går som en röd tråd genom hans musik.
Historien började när han för många år sedan hörde ett antal fältinspelningar gjorda av musikvetaren Alan Lomax på trettio- och fyrtiotalet, och därefter upptäckte skivan "Anthology of American Folk Music”. En samling inspelningar som ursprungligen gjordes på stenkakor på 1920-talet och vars inspelningsmetod har väldigt lite gemensamt med dagens tidskrävande studioarbete.
Det gick fort – in med musikerna i ett rum, musiken fångades upp av en tratt, fördes vidare ner i en nål, som i sin tur graverade skivan – färdigt.
Ett musikaliskt ögonblick var dokumenterat. Att fånga det musikaliska ögonblicket har alltid varit Daniel Lemmas ideal när det kommer till att göra skivor, han är inte alls intresserad av perfektionism, eller att sitta och skulptera fram det ultimata soundet i studion. Han vill fånga stunden och förmedla en känsla med sin musik.
Aktuell med en ny platta som låter grymt bra! Spelningen är i vårt Orangeri som är uppvärmt.
Övrig info:

Åldersgräns: 18 år!
Plats för 100 pers. OBS stående publik.
Vi öppnar kl 18 för mat-, och bargäster.
Konserten börjar ca kl 20.
Kombinerad mat-, och konsertbiljett inkluderar vår populära BBQ-buffé som innehåller flera sorters kött, sallader och såser.
Ätande gäster rekommenderas att komma senast 1830 för att i lugn och ro hinna äta innan konserten börjar. Arrangeras tillsammans med Kulturaktiebolaget och Studiefrämjandet.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Officersmäss). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Daniel Lemma, Västerås Officersmäss

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juli