• Evenemang idag
Onsdag
13
Mars 2019
Skybar Västerås

Högt till Tak - PK-FITTAN

Äntligen dags för Sveriges högst belägna standupklubb Högt till Tak igen!
Njut av ett skratt mitt i veckan i härliga miljöer uppe i Skybar i Skrapan. Klubben varvar inbjudna ståuppkomiker från hela Sverige med lokala nya talanger från Västerås. Ta en drink i baren innan föreställningen eller varför inte lyxa till det med VIP-paketet som inkluderar en ost- och charktallrik innan föreställningen samt reserverade sittplatser framför scenen.

Denna kväll är en specialföreställning med Elina Du Rietz med standupföreställning PK-FIttan. Innan showen uppträder supportkomiker i den första akten.
PKFITTAN- En stand up om livet som politisk korrekt Sveriges självutnämnde PK-fitta talar ut i Västerås! Hur är det egentligen att vara Politiskt korrekt? Blir man en s k. PK-fitta bara för att man är feminist, ger en slant till tiggare och handlar ekologiskt. I komikern Elina Du Rietz tokhyllade ståuppshow reder hon ut PK-begreppet samtidigt som hon kämpar med sina egna fördomar. Hon blandar stand up med skådespeleri, och väver ihop showen med karaktärer från huset där hon bor, trots att det är extremt icke PK att härma andra. Men går det ens att göra stand up o samtidigt vara PK? Och varför har begreppet PK blivit ett skällsord? ”- Det är mycket att stå i som PK-fitta. Jag försöker göra allting rätt, återvinna, handla ekologiskt, skänka pengar till behövande, prata med flyktingar och köra gasbil. Men det är ju också sjukt jobbigt att behöva tänka på varenda grej en köper, är den ekologisk, giftfri, djurtestad? Hur många tiggare kan jag ge pengar innan jag själv går i konkurs. Och hur mycket bröstmjölk finns det egentligen kvar efter sex års amning? Tur ändå att en kan lämna in hunden på det könsneutrala hunddagiset i Hornstull.” Säger Elina Du Rietz.
Showen har spelats för fulla hus på Södra Teatern i Stockholm samt har turnérat under hösten – 18. Nu åker showen vidare till ytterligare sju städer. Följ med i Elinas värld och möt en livs levande PK-fitta!
Såhär tyckte kritikerna:
“Att skoja kring pk-inkonsekvenser, felslut, misstag och provocerande ”godhet” kan många göra, men att som Elina du Rietz gestalta det på ett smart, roligt och – som viktig slutkläm – tankfullt och kärleksfullt sätt, det är svårare.
En större scen till pk-fittan, tack.” Niklas Wahllöf,
DN “En av många höjdare är när hon försöker undvika att snacka ras på det könsneutrala hunddagiset”
Eskilstunakuriren PK-FITTAN- en stand up om livet som politisk korrekt.
Supportkomiker: Inkvoterad hen från Orten.
Regi: Lasse Karlsson
Om Elina Du Rietz
Elina är ståuppkomiker och skådespelare. Ni har förmodligen sett henne i något humorprogram på tv såsom, Solsidan, Partaj, Boymachine eller Sommaren med släkten. Just nu ser ni henne i den episka dansscenen mot Mikael Persbrant i Tårtgeneralen. Elina inledde sin ståuppkarriär för 10 år sen genom att vinna nybörjartävlingen Bungy Comedy och därefter direkt bli upplockad och turnera med de största komikerna i landet såsom Henrik Schyffert, Adde Malmberg, Babben och Lennie Norman. Hon är ständigt runt på svenska ståuppklubbar och de senaste åren har hon även turnérat landet runt med humorsuccén Osvajpade Diamanter. Innan Elina uppträder supportkomiker i den första akten!
Tider:
Insläppstid: kl 17:30
Showtime: 19:00
Showens längd: ca 2 h inkl paus
Åldersgräns: Åldersgräns: 18 år, ej ok med yngre i målsmans sällskap.
OBS! Matgäster bör vara på plats senast 18:30.
Ett begränsat antal sittplatser för gäster med barplats! Först till kvarn!

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

115 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Skybar). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Högt till Tak - PK-FITTAN, Skybar

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April