• Evenemang idag
Torsdag
21
Februari 2019
Västerås Konserthus Västerås

Piazzollas fyra årstider

Anja Bihlmaier, dirigent
Jens Lundberg, bandoneon
Västerås Sinfonietta

PROGRAM:
Astor Piazzolla: Fyra årstider
Albert Schnelzer: Emperor Akbahr (uruppförande)
W A Mozart: Symfoni nr 40
Som tonsättare och bandoneonist har Astor Piazzolla gjort den argentinska tangon till världsmusik, tango nuevo som genren kom att kallas. För sin tangokvintett skrev han De fyra årstiderna, som de framträder i hans hemstad Buenos Aires. De har blivit ofta spelade över världen i en version för violin och stråkar men här vi dem med Jens Lundberg som virtuos solist på bandoneon. Emperor Akbahr bygger på en episod i Salman Rushdies roman The Enchantress of Venice. Albert Schnelzer skrev verket för stråkkvartett men nu blir det ett uruppförande i en version för orkester. När Mozart komponerade i g-moll gällde det verkligen allvar. Symfoni nr 40 utvecklas som ett obevekligt ödedrama och har en inledning som blivit mycket välkänd, suckande tonfall som signalerar oro och smärta. Anja Bihlmaier är en av Tysklands mest framstående unga dirigenter.

Konserten ingår i serierna Torsdag STOR, LITEN och KOMBI.
Arr: Västmanlandsmusiken
Längd: ca 2 tim inkl paus
Handikapplats bokas genom Västerås Tourist Center, tel: 021-39 01 00, eller Ticketmasters Call Center, tel: 077-1707070. Rörelsehindrade får ta med sig en ledsagare utan kostnad.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Piazzollas fyra årstider, Västerås Konserthus

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April