• Evenemang idag
Torsdag
25
Oktober 2018
Västerås konstmuseum Västerås

Ur Aska

Skogsbranden i Västmanland 2014 var en av de största brandkatastrofer som då inträffat i Sverige. Hösten 2018 visar Västerås konstmuseum utställningen Ur aska och Västmanlands teater sätter upp föreställningen den stora branden.
Ur aska visar verk av 15 regionalt verksamma konstnärer som utgått från branden 2014 som händelse. Konstverken berör ämnen som historia, identitet, miljö, tro och vetenskap. Föreställningen Den stora branden är baserad på insamlade berättelser från de som upplevde branden. Rädsla, förtvivlan och sorg i kontrast till mod och beslutsamhet. Västerås konstmuseum och Västmanlands teater har samverkat i projektet där en del av utställningen Ur aska också visas i teaterns lokaler.
Föreställningen och utställningen är utgångspunkt för det här seminariet - att skapa konst utifrån verkliga händelser och trauman, att använda människor och naturens berättelser och upplevelser som bas i det konstnärliga uttrycket. Hur ska man genomföra ett projekt där ett trauma, händelse inträffat så nyss?
Vi ämnar ge en fördjupning i de konstnärliga processer som genomförts inför respektive projekt samt analysera och ge perspektiv på de här projekten med hjälp av blickar utifrån från andra projekt, så som... Vi går även igenom händelseförloppet 2014, vad hände egentligen i skogarna i Västmanland?
Moderator: Gunilla Kindstrand
Tider:
kl 13:00-17:00

Biljetter & tider

Torsdag 25 Oktober 2018 13:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

21 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås konstmuseum). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Ur Aska, Västerås konstmuseum

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober