• Evenemang idag
Torsdag
17
Januari 2019
Västerås Konserthus Västerås

Tavlor på en utställning

Christian Lindberg, dirigent och trombon
Västerås Sinfonietta
PROGRAM:

Luigi Boccherini: La casa del diavolo (Symfoni i d-moll)
Per Egland: Sånger å de osjungnas vägar, trombonkonsert (sambeställning)
Modest Mussorgskij/Christian Lindberg: Tavlor på en utställning
Christian Lindberg blev 2015 framröstad som ”The greatest brassplayer in History”. Vi känner honom sedan länge som en mycket färgstark scenpersonlighet, både som dirigent och solist. Symfonin av Bocherini är eldfängd musik som passar honom som hand i handske. Med trombonkonserten av Per Egland har Christian gjort sitt 100:e uruppförande! Egland har rest runt i Norrland och intervjuat människor som lever på samhällets skuggsida. I trombonkonserten ligger dessa människors röster till grund för tonmaterial, melodier och fraser. Det har blivit ett allt vanligare tema i olika kulturyttringar. Ravels orkestrering av Mussorgskijs pianoverk Tavlor på en utställning är ett praktfullt verk för jätteorkester. Christian Lindberg har skickligt bearbetat det så att det passar Sinfoniettans format.

Konserten ingår i serierna Torsdag STOR, LITEN och KOMBI.
Arr: Västmanlandsmusiken
Längd: ca 2 tim inkl paus
Handikapplats bokas genom Västerås Tourist Center, tel: 021-39 01 00, eller Ticketmasters Call Center, tel: 077-1707070. Rörelsehindrade får ta med sig en ledsagare utan kostnad.

Biljetter & tider

Torsdag 17 Januari 2019 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Tavlor på en utställning, Västerås Konserthus

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari