Torsdag
25
Oktober 2018
Västerås Konserthus Västerås

Syskonkärlek

Cathrine Winnes, dirigent
Tobias Carron, flöjt
Västerås Sinfonietta

PROGRAM:
Fanny Mendelssohn Hensel: Uvertyr C-dur
Sven-David Sandström: Flöjtkonsert nr 2 (sambeställning)
Felix Mendelssohn: Uvertyr till Den sköna Melusina
W A Mozart: Symfoni nr 34
Efter en nästan 50-årig tonsättargärning och över 300 verk måste Sven-David Sandström räknas till de största i svensk musik. Han uppvisar en imponerande bredd, allt från intim kammarmusik till storslagna oratorier. På senare tid har han ägnat sig mycket åt sakral körmusik och skrivit verk i Bachs efterföljd med titlar som Matteuspassionen, High Mass och Magnificat. Sandström kan skriva nog så avancerat men söker sig gärna till den enkla och vackra musiken. Flöjtkonserten, skriven för Tobias Carron, har moment av högsta skönhet. Den karismatiska Cathrine Winnes från Norge är chefsdirigent för Blåsarssymfonikerna i Stockholm. Vi får höra uvertyrer av syskonen Fanny och Felix och en orättvist sällan spelad symfoni av Mozart. Det är festlig musik för pukor och trumpeter med en mellansats så ljuvlig som bara Mozart var mäktig.
Konserten ingår i serierna Torsdag STOR, MELLAN och KOMBI.
Arr: Västmanlandsmusiken
Längd: ca 2 tim inkl paus
Handikapplats bokas genom Västerås Tourist Center, tel: 021-39 01 00, eller Ticketmasters Call Center, tel: 077-1707070. Rörelsehindrade får ta med sig en ledsagare utan kostnad.

Biljetter & tider

Torsdag 25 Oktober 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Syskonkärlek, Västerås Konserthus

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

September