• Evenemang idag
Lördag
27
Oktober 2018
Västerås Konserthus Västerås

Grundkurs med Dan

Allt du skulle vilja veta om klassisk musik men varit för skraj att fråga om
Författaren och radiorösten Dan Linder gör ett jämfotahopp in i den klassiska musiken och undersöker tonerna och typerna från Bach till våra dagar tillsammans med experten Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, författare och musikkritiker, känd från SVTs Kulturfrågan Kontrapunkt. Detta är den sista av tre fristående föreställningar som har formen av underhållande folkbildning. Finalen ägnas åt konserter och symfonisk musik – vad är skillnaden och är det ena är lättare än det andra? Och hur ser egentligen framtiden och samtiden ut för den här typen av musik?

Till grund för föreställningarna ligger Ferrada-Nolis bok Den andra musiken, om konsten att lyssna på klassisk musik. Nicholas Ringskog Ferrada-Noli vill avdramatisera bilden av den klassiska musiken som någonting upphöjt och svårtillgängligt
– Man behöver inte ha en massa avancerade kunskaper för att uppskatta den här musikskatten, man behöver bara lyssna, känna och vara nyfiken. Både boken och de här föreställningarna handlar om att ge folk några nycklar, några ingångar till att börja lyssna, säger Nicholas.
Publiken får med sig en Spotifylista med de stycken som diskuteras i föreställningen.
– Vi lyssnar på valda stycken och visar att många verk var sin tids pop och punk. Till exempel skapade Stravinskijs Våroffer tumult och polisingripande vid premiären 1913, säger Dan Linder.
”Grundkurs med Dan” är lättsamt lördagslärande där publiken dessutom kan njuta av afternoon tea under lektionstid. Föreställningsserien ges på Foajéscenen under tre tillfällen; 1/9, 29/9 samt 27/10.
Arr: Västmanlandsmusiken
Längd: ca 70 min (ingen paus)
Boka bord på www.vasterasnoje.se
Handikapplats bokas genom Västerås Tourist Center tel: 021-39 01 00, eller Ticketmasters Call Center, tel: 077-1707070. Rörelsehindrade får ta med sig en ledsagare utan kostnad.

Biljetter & tider

Lördag 27 Oktober 2018 15:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Grundkurs med Dan, Västerås Konserthus

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober