Torsdag
13
September 2018
Västerås Konserthus Västerås

Beethoven: Begynnelsen

Simon Crawford-Phillips, dirigent
Magnus Lindgren, klarinett och flöjt
Ida Inxi Holmlund, dansare

Västerås Sinfonietta
PROGRAM:
Darius Milhaud: La Création du Monde
Magnus Lindgren: Black River, Västerås tunnelbana m fl.
Sally Beamish: Whitescape
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr 1
Säsongen öppnas med jordens skapelse som Darius Mihaud såg den, men inte så vittomfamnande som titeln antyder. Det är ett kortare verk för liten ensemble med tidstypiska jazzinfluenser, skrivet
för Svenska baletten i Paris 1923. Magnus Lindgren är en artist i världsklass på saxofon, klarinett och flöjt, tillika skicklig arrangör och kompositör. Jazzen är hjärtpunkten i hans musicerande men han söker ständigt nya vägar som spänner långt över genregränser. Vi får också höra musik av Sally Beamish, en av Englands skarpaste tonsättarprofiler. Idag inleds en cykel med Beethovens symfonier, en resa från den wienklassiskt genomlystra nr 1 fram till den himlastormande nr 9. Det som gör Beethoven så oavbrutet spännande är hans oförutsägbarhet. Redan i första symfonins öppning undrar man: vart är vi på väg? Dansaren Ida Inxi Holmlund har sin grund i streetdansen och parallellt är hon flitigt anlitad av samtida koreografer som t ex Örjan Andersson. Denna kväll dansar hon till verket La Création du Monde av Darius Milhaud.
Konserten ingår i serierna Torsdag STOR, MELLAN och KOMBI.
Arr: Västmanlandsmusiken
Längd: ca 2 tim inkl paus
Handikapplats bokas genom Västerås Tourist Center, tel: 021-39 01 00, eller Ticketmasters Call Center, tel: 077-1707070. Rörelsehindrade får ta med sig en ledsagare utan kostnad.

Biljetter & tider

Torsdag 13 September 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Beethoven: Begynnelsen, Västerås Konserthus

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti