• Evenemang idag
8-3
Mar-Maj 2018
Bäckbys Bibliotek Västerås

Serietipsarkväll & Serieworkshop

Under våren kommer vi fördjupa oss i tecknade serier på Bäckby bibliotek. Tre torsdagskvällar kommer vi tipsa om serier utifrån olika teman och sedan blir det en serieworkshop i två delar om serieberättande med serietecknaren Marcus Ivarsson!

Serietipsarkvällarna:
Torsdag 8 mars kl 18:15-19:00
Bäckby bibliotek, Bäckbyhuset
Serietipsarkväll: Svenska kvinnliga serieskapare
Dagen till ära tipsar Irja om tecknade serier av svenska kvinnliga serieskapare. Det finns hur mycket som helst! Kom och prata serier och dela med dig av dina bästa tips!

Torsdag 19 april kl 18:15-19:00
Bäckby bibliotek, Bäckbyhuset
Serietipsarkväll: Tema Manga
Den här kvällen tipsar Kasper om Manga. Det finns hur mycket som helst! Kom och prata manga och dela med dig av dina bästa tips!
Torsdag 12 april kl 18:15-19:00
Bäckby bibliotek, Bäckbyhuset
Serietipsarkväll: Tema Mellanöstern
Den här kvällen tipsar Irja om serier på temat Mellanöstern. Det finns hur mycket som helst! Kom och prata serier och dela med dig av dina bästa tips!

Serieworkshop med Marcus
Torsdag 26 april och torsdag 3 maj kl 18:00-20:00
Bäckby bibliotek, Bäckbyhuset
Serieberättande – en workshop i två delar
Serietecknaren Marcus Ivarsson leder en workshop uppdelad på två tillfällen där deltagarna får grundläggande kunskap i att skapa serier.
Vi pratar om olika typer av berättartekniker, genrer och går igenom hur seriespråket går att använda för att berätta en historia. Vi tittar i serieböcker och ser hur olika serieskapare uttrycker sig.

Deltagarna får prova på olika bildlösningar och seriesymboler och designa en egen seriefigur. Under andra tillfället gör alla en kort serie! Inga förkunskaper inom teckning eller skrivande krävs, bara en vilja att prova serieformen!

Marcus Ivarsson är tidigare utbildad på Västerås konstskola och studerar för tillfället masterutbildningen Visuell kommunikation på Konstfack, han har publicerat serier i tidningar sedan början av 2000-talet och gett ut flera egna serieböcker, den senaste, Freja och rymden, publicerades 2017.

I siffror

122 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Bäckbys Bibliotek). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Serietipsarkväll & Serieworkshop, Bäckbys Bibliotek

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April