• Evenemang idag
Lördag
24
Mars 2018
Västerås stadsbibliotek Västerås

Böcker & Kreativitet

Titta gärna på våra Instagrambilder, vi visar en del av tillverkningen i verkstaden, och även en några av våra alster: www.instagram.com/bockerochkreativitet

På Leksands Folkhögskola i Dalarna finns Skandinaviens enda utbildning till handbokbindare. Där studerar elever från hela världen ett mer än tusenårigt hantverk, detta läsår kommer studenterna från Sverige, Norge, Danmark och Japan. Eleverna börjar med att lära sig göra enkla anteckningsböcker för att sedan gå vidare med en mängd olika typer av klot- och skinnband. Lagningar, papperstillverkning och pappersmarmorering ingår också. I årskurs tre fördjupar de sina kunskaper i historiska tekniker och gör bokband i trä, papyrus och pergament.

Eleverna i andra och tredje årskursen visar årligen upp sina kunskaper i en avslutningsutställning, i år får förstaårseleverna för första gången göra det samma! På Västerås Stadsbibliotek ställer ”ettorna” ut såväl traditionella handbundna böcker som miniatyrer och mer kreativa och konstnärliga skapelser. Samtidigt som de visar att de behärskar hantverket leker de friskt med material och formgivning.

Vernissage lördag 24 mars kl. 12.00. Utställningen öppen på bibliotekets ordinarie öppettider april månad ut.

Mer nöjen på Västerås stadsbibliotek
Lördag 15 September 2018
I siffror

14 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

101 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås stadsbibliotek). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Böcker & Kreativitet, Västerås stadsbibliotek

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juni