• Evenemang idag
Lördag
6
Januari 2018
Domkyrkomusiken i Västerås Västerås

Festal Evensong

Västerås domkyrkas motettkör
Ingegerd Idar, orgel
Johan Hammarström, dirigent

Kristina Hyse, präst

Repertoar
John Sanders: Preces and responses with The Lord’s
prayer
Herbert Sumsion: Magnificat and Nunc Dimittis in A major
Judith Bingham: A Night-Piece uruppförande

Tretton dagar efter jul firar vi att tre vise män hittade vägen till Jesus i Betlehem. De kom till stallet för att hylla Jesus med guld, rökelse och myrra. Ibland kallas de vise männen också för kungar eller stjärntydare. Det berättas att de såg en stjärna som visade dem vägen.
I kvällens evensong får vi vara med om uruppförandet av Judith Binghams A Night-Piece där hon inspirerats av den svenske tonsättaren Ivar Widéens sublima körsättning av Betlehems stjärna (Gläns över sjö och strand). Bingham har här i sitt stycke speglat Widéens musik och omtolkat den i en egen komposition som mynnar ut i Widéens välkända och älskade körsats.

Sedan 1500-talet har denna Symeons lovsång, Nunc dimittis, tillsammans med Magnificat, Marias lovsång, haft sin plats i kvällsgudstjänsten evensong i den anglikanska kyrkan. Med Maria tackar vi för dagen som gått och med Symeon ber vi om Guds beskydd under natten som kommer. I evensongen får orden och musiken berika varandra och föra oss närmare Gud, som verkar genom allt och finns i allt. I växelsångsbönerna ber vi om Guds närvaro och delaktighet i vårt eget, samhällets och världens liv.

Fri entré • Insamling till domkyrkans musikverksamhet vid utgångarna.
• Nu kan du även swisha ditt bidrag till domkyrkans musikverksamhet
• mottagare 123 343 10 79
• Betalningsmottagare är Svenska kyrkan Västerås (Västerås pastorat)

I siffror

66 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Domkyrkomusiken i Västerås). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Festal Evensong, Domkyrkomusiken i Västerås

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Mars