Söndag
18
Mars 2018
Domkyrkomusiken i Västerås Västerås

Konsert: Hör Oss!

Allmänna sången (Uppsala)
Johan Hammarström, orgel
Maria Goundorina, dirigent


Repertoar
Ingvar Lidholm: De profundis
György Ligeti: Reggel
Sofia Gubaidulina: Hommage a Marina Tsvetayeva; IV Interlude

Allmänna Sången är en blandad kör från Uppsala som leds av Maria Goundorina. Kören grundades år 1830 och är Skandinaviens äldsta universitetskör. Kombinationen av anrika traditioner och nyskapande musikalitet mynnar ut i en unik klang och professionell kvalitet.
Kören är ständigt nyfiken på nya möten med kompositörer och publik. Hösten 2016 släppte kören Femina Moderna, en CD med musik av kvinnliga tonsättare där bland andra de vinnande bidragen av Allmänna Sången och Anders Wall Composition Award finns
med.
I april 2017 tävlade kören i International Choral Competition Gallus i Maribor. Kören vann, vilket medförde att de i april 2018 åker till Maribor än en gång för att tävla i European Grand Prix.
Konserten ikväll bjuder på klassisk körmusik samt det program som kören tävlar med i Slovenien.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Domkyrkomusiken i Västerås). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Konsert: Hör Oss!, Domkyrkomusiken i Västerås

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari