• Evenemang idag
Lördag
21
Oktober 2017
Domkyrkomusiken i Västerås Västerås

Brittisk Körmusik

Gustaf Vasa kammarkör
Mattias Nilsson, baryton
Olof Andersson, piano

Lars Fredén, dirigent

Repertoar
Imogen Holst: Mass A minor
Ralph Vaughan Williams: Five Mystical Songs
Benjamin Britten: Hymn to St Cecilia
Judith Bingham: God be in my Head

Gustaf Vasa Kammarkör är en väl etablerad kör som har sitt säte i en av Stockholms större kyrkor vackert placerad vid det myllrande Odenplan. Gustaf Vasa Kammarkör består av ca 32 medlemmar med olika bakgrund. I huvudsak en amatörkör, men med flera medlemmar som verkar som musiker och tonsättare. Kören leds sedan 2001 av Lars Fredén som är anställd av Gustaf Vasa församling till att leda Gustaf Vasa kammakör och Vokalensemble. Lars Fredén är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och ger vid sidan sitt dirigentskap även orgelkonserter, skriver musik och finns utgiven bl a på Gehrmans musikförlag och Norsk musikförlag A/S. Gustaf Vasa kammarkör har en gedigen repertoar med de flesta stora kyrkomusikaliska verken på sin lista. Senaste åren har kören med orkester framfört verk av J S Bach, Schnittke, Händel, Mozart, Pärt med mera.
Kören söker sig gärna även till lite mer sällan framförd musik och framförde nyligen den italienska barocktonsättaren Isabella Leonardas Mariavesper samt Missa Ave Maris Stella av Fransisco Courcelle. Gustaf Vasa Kammarkör framför förstås även musik a capella och på repertoaren finner man bl.a. Friede auf Erde av Arnold Schönberg. Kören har haft ett intressant och lyckat samarbete med St Görans Kammarkör då körerna tillsammans framförde Tallis Speem in alium, Bibers Missa Salisburgensis och Figure humaine av Francis Poulenc.

Fri entré • Insamling till domkyrkans musikverksamhet vid utgångarna.
• Nu kan du även swisha ditt bidrag till domkyrkans musikverksamhet
• mottagare 123 343 10 79
• Betalningsmottagare är Svenska kyrkan Västerås (Västerås pastorat)

I siffror

13 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

47 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Domkyrkomusiken i Västerås). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Brittisk Körmusik, Domkyrkomusiken i Västerås

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December