Lördag
9
December 2017
Västerås Domkyrka Västerås

Familjelucia

Till denna konsert är framför allt familjer & barn välkomna!!
Cantores Mariae

Västerås domkyrkas gosskör
Västerås domkyrkas herrkör
Västerås domkyrkas ungdomskör
Mariakören
Joakim Olsson Kruse, Ellinor Carlsson & Ingela Johnsdotter Omnell dirigenter
Konsertlängd 50 minuter
OBS! Förköp biljetter i god tid, eftersom Luciahögtid är en mycket populär konsert och det kan inte garanteras att biljetter finns kvar till försäljning i domkyrkan 1 timme innan konsert.
Sedan några år tillbaka inbjuder domkyrkans körer till en traditionell och stämningsfull luciahögtid i kyrkan på luciakvällen. Domkyrkan är helt och hållet mörklagd och lyses bara upp av de levande ljusen från luciatåget.
Lucia – Ljusbärerskan – föddes ca 283 på Sicilien, död 304. Hon led troligen martyrdöden under kejsar Diocletianus förföljelse. Som attribut på gamla bilder har hon en palmkvist och en oljelampa eller ett ljus i handen. Firandet av Lucia har funnits i Sverige på olika sätt i flera sekler och före den gregorianska kalenderreformen var lucianatten årets längsta.
Luciafirandet sprider sig idag till många länder. Sången Sankta Lucia är troligen komponerad eller nedtecknad ca 1835 och ursprunget är neapolitanskt och handlar inte alls om helgonet utan om halvön Santa Lucia som skjuter ut från Neapelbukten. Man tror att sången har förts till Sverige av Gunnar Wennerberg. Idag finns sången i ett flertal textversioner.

Barn upp till 18 år betalar 10 kr.
Rullstolsplatser bokas via Västerås tourist center, begränsat antal platser.

Biljetter & tider

Lördag 9 December 2017 16:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

70 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Domkyrka). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Familjelucia, Västerås Domkyrka

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November