Söndag
12
November 2017
Västerås Domkyrka Västerås

W.A. Mozart Requiem

Västerås domkyrkas motettkör
Solister från Mälardalens högskola, avdelningen för musik

Stockholms Bachsällskap
Johan Hammarström dirigent
Repertoar
Wolfgang Amadeus Mozart Requiem KV 626
Konserten äger rum i samverkan med Mälardalens högskola.
Ett av musikhistoriens i särklass mest mytomspunna verk är Wolfang Amadeus Mozarts Requiem. Det komponerades precis i slutskedet av Mozarts liv och hann aldrig slutföras innan han avled den 5 december 1791. Historierna om Antonio Salieries roll i beställningen och slutförandet av verket, och även delaktighet i Mozarts död, tillhör eftervärldens mer fantasiartade försök att öka spänningen kring Mozarts storslagna svanesång. Under senare tid har denna myt fått nytt liv genom Peter Shaffers drama Amadeus och genom filmatiseringen av den.
I själva verket är detta Requiem ett beställningsverk av greven Franz von Walsegg som i februari 1791 hade mist sin fru. Den mycket excentriske greven var amatörmusiker och beställde regelbundet verk av tonsättare för att senare låta verken framstå som om de vore komponerade av honom själv. Han ville nu hylla sin avlidna hustru med en Requiebeställning som gavs till Mozart. Den
5 december när Mozart lämnade jordelivet hade han efterlämnat några färdigställda satser samt skisser till delar av verket. Efter hans död lämnades verket vidare till Franz Xaver Süssmayr som slutförde verket, och det är denna version som framförs i kvällens konsert.
Insläpp kl 17.00, Konsertlängd 1h & 15 minuter
Barn upp till 18 år betalar 10 kr & biljetten kan endast köpas på Västerås tourist center
Rullstolsplatser bokas via Västerås tourist center, begränsat antal platser.

Biljetter & tider

Söndag 12 November 2017 18:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås Domkyrka). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. W.A. Mozart Requiem, Västerås Domkyrka

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

September