• Evenemang idag
Torsdag
25
Maj 2017
Domkyrkomusiken i Västerås Västerås

Lovesongs

Ensemble 96
Marie Skeie Ljones, folkmusiker
Nina T. Karlsen, dirigent


Exempel ur repertoaren
Torbjørn Dyrud: Med en bukett
Torbjørn Dyrud :Lovesongs
Jean-Yves Daniel-Lesur: utdrag ur Cantique des Cantique
Karlheinz Stockhausen: Armer junger Hirt
Martin Ødegaard: Love me
Frank Havrøy: Re?ve pour l’hiver
Torbjørn Dyrud: Laughing Song

SolKammarkören Ensemble 96 består av 24 kvalificerade sångare och är väl ansedd, både nationellt och internationellt, genom konserter, uruppförande av nyskriven samtidsmusik, och inte minst sina prisbelönade CD-inspelningar. Både Immortal Nystedt och Kind blev GRAMMY-nominerade för Best Choral Performance.
Nina T. Karlsen har fått sin utbildning som dirigent och musikpedagog vid Norges Musikhögskola. Hon har studerat under bland andra professor Grete Pedersen.
I konserten får vi höra utdrag från Ensemble 96s senaste inspelning A garden enclosed. Här presenteras modern norsk körlitteratur skriven av Torbjørn Dyrud, Frank Havrøy och Marin Ødegaard, i sammanklang med fransk och tysk musik från mitten av 1900-talet. A garden enclosed är inledningsstrofen från Lovesong II av Torbjørn Dyrud, som är ett centralt verk på skivan. Den hänvisar både till trädgården och naturen som en källa för metaforer om människor, och till inspelningens uppbyggnad.

I siffror

15 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

68 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Domkyrkomusiken i Västerås). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Lovesongs, Domkyrkomusiken i Västerås

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober