• Evenemang idag
Onsdag
26
April 2017
Västerås konstmuseum Västerås

I Knutens Hjärta

Konstnären Berit Pettersson ville förstå universum och människans litenhet och lyckades med att föra in vetenskapen i sin konst. Som hon själv beskrev det – ”tänka tanken visuellt”. I pärmar, anteckningsböcker och på mängder av nedskrivna lappar samlar hon fakta om bland annat kvantfysik och partiklarnas värld. En kunskapsbank för hennes kommande målningar.

Konstvetaren Kristina Maria Mezei har skrivet boken I knutens hjärta, utgiven av Carlsson Bokförlag, som berättar om ett mångbottnat konstnärskap, relativt okänt för en större publik. Berit Pettersson var verksam i Västerås fram till sin bortgång 2014.

I knutens hjärta, ett samtal om Berit Petterssons konstnärskap i utställningen mellan Kristina Maria Mezei och intendent Eva Borgegård, Västerås konstmuseum.

I siffror

80 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västerås konstmuseum). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. I Knutens Hjärta, Västerås konstmuseum

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December