• Evenemang idag
Lördag
1
April 2017
4:e teatern Västerås

4:e Teaterns Minifestival

Den 1 april 2017 går 4:e teaterns minifestival av stapeln! Under en dag kommer vi att spela tre av våra egna produktioner: Ut med tiden, Det farligaste som finns och 20 sätt att överleva högstadiet.
Emellan föreställningarna kommer besökarna exempelvis:

* Få visning i en radiostudio och möjlighet att vara med på en radiosändning
* Följa med bakom kulisserna på en teater
* Göra de berömda föreställningsmaskerna
* Och annat roligt pyssel!

En fullspäckad dag med massa kul till superbra familje- och gruppriser! Våre föreställningar sträcker sig mellan 6 - 15 år.

Varmt välkomna!


UT MED TIDEN
Från 6 år
Tid: 14:00

Alina och Maxie är ensamma i klassrummet.
De har fått en ”time out” av mycket olika anledningar – en vill, eller kan, eller orkar inte svara på tilltal, och en kan inte låta bli att prata, att klättra på väggarna, att springa, hoppa, dyka och flyga. Nu måste de sitta tysta i det tomma klassrummet och tänka på hur man beter sig egentligen. I tio minuter.

Time out betyder ”Ut med tiden”, säger Alina. Och tiden försvinner ut. De tio minuterna känns som en timme och en månad och hundra tusen år. Det känns som att tiden står stilla och jorden snurrar, eller tvärtom. Och när tiden gått ut kan andra verkligheter välla in…

UT MED TIDEN är en föreställning som utforskar barns förhållanden till tid, stress och tristess. Med det vanliga klassrummet som spelplats vill föreställningen utmana och leka med invanda föreställningar om normalitet och funktionalitet när det gäller stress och tristess hos barn.

Regi: Cilla Thorell
Manus: Moa Backman
Medverkande: Agnes Hargne Wallander och Anna Wadström
Scenografi & Kostym: Anne Hellandsjö

----------

DET FARLIGASTE SOM FINNS
Från 9 år
Tid: 16:00

Det farligaste som finns, vad är det egentligen? Kanske är det att ställa sig framför en stridsvagn på Himmelska fridens torg? Eller att dela ut flygblad om koncentrationsläger i nazityskland? Eller att hoppa ner på ett tunnelbanespår för att rädda någons liv?

Vissa säger att det farligaste helt enkelt är att vara rädd. Rädda människor är farliga. Men vi är ju rädda hela tiden. Du är rädd, jag är rädd, alla är rädda. Det farligaste kanske är att inte orka med rädslan? Att bli som en robot som bara gör som den blir tillsagd för att slippa tänka eller känna?

Vad ska man göra då, när man blir rädd? Ja, vi kan ju till exempel berätta historier om mod. Och om människor som vågat känna, tänka och handla. Alla historier om mod börjar med en känsla, av att något är fel, eller skulle kunna vara annorlunda. Det är historierna som påminner oss om att vi är människor. För visst smittar rädsla, men mod smittar mer.

Regi: Fredrik Lundqvist
Manus: Moa Backman, Fredrik Lundqvist, Joséphine Wistedt, Titti Hilton & Daniel Scherp
Skådespelare: Titti Hilton och Daniel Scherp
Koreografi & Rörelse: Joséphine Wistedt
Scenografi & Kostym: Anne Hellandsjö

----------

"20 SÄTT ATT ÖVERLEVA HÖGSTADIET"
Från 12 år
Tid: 19:00

”20 sätt att överleva högstadiet” är en humoristisk, varm och musikalisk kabaré där tre skådespelare, som alla har överlevt högstadiet, ger 20 tips på hur man på bästa sätt överlever sin tid mellan 7:an till 9:an.

Föreställningen bygger, framför allt, på ett stort antal brev som elever från olika typer av områden i Västerås skrivit till 4:e teatern. Eleverna har fått skriva ett brev till sina föräldrar, ett till sig själva i framtiden samt ett brev som om dom var sin egen bästa vän. Breven varierar mellan högt och lågt, vissa är dramatiska och hjärtskärande medan andra är absurda och drastiskt roliga! Utöver det, så kommer även skådespelarna att berätta om sin egen tid på högstadiet.

Föreställningen innehåller mycket sång och musik, som skådespelarna själva framför med hjälp av två gitarrer och en klarinett. Låtarna är i första hand nyskrivna av Evgeni Leonov, men de blandas även med skådespelarnas egna favoritlåtar från sin tid på högstadiet. Dessutom så kommer man att få höra Sonya Hedenbratts gamla hitlåt ”Låt hjärtat va’ me”, som också är det 20:e och sista tipset på hur man överlever.

Regi & manus: Lotta Östlin-Stenshäll
Medverkande: Agnes Hargne Wallander, Mikaela Hagelberg och Evgeni Leonov
Scenografi & Kostym: Sara Kander
Hår & Mask: Helena Andersson
Ljussättning: Sofia Öhrndalen
Musikredigering: Joel Sundin

----------

Pris: 50 kr/föreställning
Boka biljetter via Elektra Bio:
bokning@elektrabio.se
eller via telefon 021-123060.

Läs mer på www.4e.se.

Välkomna!

I siffror

22 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

88 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(4:e teatern). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. 4:e Teaterns Minifestival, 4:e teatern

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December