• Evenemang idag
10-12
Mar 2017
Gycklargruppen TRiX Västerås

Chorus

Gycklargruppen Trix kommer under våren erbjuda ett antal helgworkshops med olika gästpedagoger, och i mars kommer Palle Poulsen, skådespelare, gycklare, clown och cirkuspedagog, tillbaka för ytterligare en workshop, den här gången i chorus, en spännande teknik med strikt regelverk som lägger grunden till bland annat clown och commediaspel.

Praktiskt:
Tre dagars helgkurs 10-12 mars 2017
kl 9:00-16:00 alla dagarna (12-13 lunch)
Trixteatern
Pris: 1600:-/ pers
Klädsel: svarta neutrala mjuka kläder, svarta skor, strumpor eller barfota
Antal deltagare: 10 st

Det finns möjlighet till övernattning på teaterns golv fredag till söndag, medtag egen sovutrustning.

Anmälan görs senast den 3/2 till trix@gycklarna.com, tillsammans med en anmälningsavgift på 400 kr (som inte betalas tillbaka vid eventuell avbokning)

Resterande belopp betalas senast 1/3. Glöm inte att skriva deltagarens namn samt CHORUS vid betalningen så vi vet vem som har betalat för vad. Betalning görs till:
plusgiro :152522-9
swish: 123 589 39 04Förbered er på att det är ett mycket koncentrat arbete som vi kommer ta på stort allvar och som kommer kräva mycket fokus ifrån er.
Ok, det ju inte hjärnkirurgi vi ska jobba med….bara nästan.Om Palle Poulsen:
Palle jobbar med den Commedia dell’Arte baserade clownteknik som Mario Gonzales introducerade på Malmö scenskola i slutet av 90-talet. Han har gått Clownhalvåret på Teaterhögskolan i Stockholm 06/07 med ledning av Per Sörberg och den klassen startade sedan StockholmsClownensemble. I oktober 2011 gick Palle även en Masterclass i köpenhamn med Mario själv. Arbetar just nu på Gotland som cirkuspedagog och är artist och aktivitetsansvarig på Gogotland, ett stort eventbolag på ön.

Tekniken baseras på ett regelverk där man inte försöker vara rolig, utan försöker snarare göra rätt och det är när misstagen kommer som magin skapas. Man arbetar med 4 koncentrationer
samtidigt: Uppgiften, rummet, skådelspelaren och i slutändan pjäsen. Det är en fantastisk skådespelarteknik, ovärdelig träning för en skådespelare och ensemble och naturligtvis otroligt roligt.

-Vi kommer att jobba med tekniken som börjar med neutralmask. Sedan kommer vi fortsätta i clownteknik med näsor eller halvmasker. Vi kommer, om tiden räcker till och om vi
vill, jobba med scendynamik, entréer och sortirer.


Lite information omPalles mentorer och idoler i denna mask&clownteknik:

Mario Gonzales är född i Guatemala. Han började sin teaterkarriär på gatan och senare regisserade han på landets teatrar och också för TV. Som tjugofemåring upplevde han att han hade förbrukat de möjligheter hemlandet erbjöd. Han övervägde att lämna teatern. ”Jag fick för mycket, för fort.”

Mario reste till Europa. I Frankrike studerade han först språk, sedan teater. Han inbjöds att arbeta med den legendariska Théatre du Soleil, och han stannade med gruppen i nio år. De arbetade mycket med masker, och Mario bekantade sig med commedia dell’arte traditionen. ”Clownen fann jag när jag spelade på gatorna i mitt hemland. För mig är det normalt skådespeleri. I Frankrike fick jag lära mig att clowneri är ett begrepp och kom i kontakt med traditionens historia.”

Vid Théatre du Soleil gjorde vi inte traditionell commedia dell’arte, men vi arbetade med masker. Förhållandet till publiken var interaktivt. ”Vi gjorde Harlekino, Pantalone, Il Dottore, men med nya masker. Pantalone är en karaktär, inte bara en viss mask. Vi måste kontinuerligt skapa nya masker, tycker jag.”

Skådespelarna måste lära sig att känna in publiken, att verkligen möta dem öga mot öga. Att tala med dem. På teatern talar man i allmänhet till publiken, men det är inte på riktigt. Man talar förbi dem. Det är annorlunda med clownerna, de vidrör publiken på riktigt. Detta är gammalt. Det härstammar från teaterns ursprung. Det representerar den äldsta teatern, men är dagsfärskare än någonsin. Clowneriet är odödligt. Vi kallar det komedi för att grekerna eller italienarna kallade det så, men detta är mer än så, detta är mycket äldre. Jag älskar det.”

”Vi repeterar med publik för att öva interaktion. Det är nödvändigt. Publiken är våra medspelare. Vi behöver dem.”En radio Intervju i P4 den 24 aug 2010 med Per Sörberg om sommarens succé på Västanåteatern som spelades med denna clownteknik.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3721&artikel=3945697

Här nedan kan ni titta på den ensemble som Per Sörberg var med i och startade under Hallands teaterns regi som sedan blev clownensembeln 123 SCTUNK!

http://www.schtunk.seWorkshopen genomförs i samarbete med Studiefrämjandet

I siffror

114 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gycklargruppen TRiX). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Chorus, Gycklargruppen TRiX

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober