• Evenemang idag
Torsdag
23
Mars 2017
Västmanlands läns museum Västerås

100% Kamp: Sveriges Historia

Välkommen på invigningen av 100% kamp - Sveriges historia! Utställningen invigs av biskop Mikael Mogren och visas på Västmanlands läns museum fram till den 24 september.
Invigningen teckenspråkstolkas.


100 % kamp – Sveriges historia berättar om de många rättighetskampernas Sverige. Att rättigheter inte kommer av sig själv, utan är resultat av människors kamp.

Att rättigheter inte kan tas för givna. Att rättigheter kan hotas och begränsas. Och om vad alternativet till allas lika rätt kan innebära.

Kamper för rättigheter är en del av historien. Människor har tagit strid för sina och andras villkor. För rätten att leva, bo och älska på lika villkor oavsett funktionsförmågor, sexuell läggning, tro, kön, klass och ursprung.

Rättighetskamperna har en lång historia. Men de är inte över. Kamper är en del av vår samtid. De pågår runt omkring oss. Varje dag.

Utställningen är producerad av Regionmuseet Kristianstad med tillägg från Västmanlands läns museum.

100 % kamp – Sveriges historia är ett samarbete mellan Regionmuseet Kristianstad, Västmanlands läns museum, Statens Historiska museum, Sundsvalls museum och Forum för levande historia.

Projektet stöds och finansieras av Statens kulturråd, Postkodlotteriets Kulturstiftelse, Riksantikvarieämbetet och Region Skåne.

I siffror

33 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

118 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västmanlands läns museum). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. 100% Kamp: Sveriges Historia, Västmanlands läns museum

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober