• Evenemang idag
Onsdag
1
Mars 2017
Västmanlands Teater Västerås

Hemlängtan

En fjärdedel av Sveriges invånare emigrerade under 1800-talet till Amerika. Musikföreställningen Hemlängtan visar parallellerna mellan dagens flyktingsituation och den massflytt som skedde från Sverige för mindre än 200 år sedan.

Texterna som framförs i Hemlängtan är autentiska brev skrivna av emigranter på 1800-talet. I breven hem till Sverige beskriver de allt som är bättre i det nya landet med berättar också om hur svårt det är att komma tillrätta i en främmande kultur. Musiken i Hemlängtan är svenska folkvisor och musik som var populär i Amerika under samma tid. Resultatet är en föreställning som påminner om att problematiken kring kulturmöten är evig och att drömmen om en bättre framtid i ett nytt land en gång var svenskarnas.

Romeo & Julia Kören, kända från Nobelfester och prinsessbröllop, har gjort sig ett namn som förnyare av traditionell körtradition. Sedan 1991 blandar ensemblen framgångsrikt musik och teater och turnerar i Sverige och världen med sina föreställningar.

”Man vet inte mycket vad det vill säga att lämna hemmet
och bege sig till ett främmande land och där bli en flykting”

Idé och regi Benoît Malmberg
Texterna är ur autentiska amerikabrev och brev av Carl Jonas Love Almqvist
Musikarrangemang ensemblen
Kostym Barbro Hellsing, Dramatens kostymförråd
Med stöd av Postkodslotteriets kulturstiftelser

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Västmanlands Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Hemlängtan, Västmanlands Teater

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December