• Evenemang idag
Torsdag
6
Oktober 2016
Console.se Västerås

Eskaleringsligan

Hej alla 40K-spelare i Eskaleringsligan vi arrangerar i samarbete med Westeros ITC! Här har ni inför den kommande torsdagen:

Ligan startade torsdagen den 1 september och pågår varje torsdag kväll under september, oktober och november månad. Under dessa torsdagar spelar man varsin match på 2 timmar, vilka sker i två omgångar under kvällen. Se schemat nedan.

Ligan kostar 100 kronor per månad och därmed 300 kronor allt som allt. Betalas snarast möjligast.

Droppar man ur ligan förverkar man samtliga placeringar och bidrag i de olika kategorier man tävlar i.

Detta för att vi skall kunna ge er en grym upplevelse och även ha finfina priser till ettan, tvåan, trean i ligan, något skoj åt den som det gått sisådär för då denne tappert krigat på, pris till vinnaren i "Bästa målaren", pris till "Bästa spelaren", samt pris till "Snyggast armé", vilka ni kan läsa mer om nedan. :D

Vi har fyra bord och upp till 16 spelare i ligan, så hälften spelar första passet mellan 18.00 och 20.00; Den andra hälften mellan 20.30 och 22.30! Man kan önska den tid som passar en bäst i förväg, i mån av pairings. Se nedan.

Exakta tider lyder:
16.00 - 18.00: Förberedelser
18.00 - 20.00: Första passet
20.00 - 20.30: Pausvila och poängräkning
20.30 - 22.30: Andra passet
22.30 - Sent: Poängsammanställning och eftersnack

Vi använder ITC's poängsystem för standings, vilket vi förklarar under samtliga möten så att alla är med på vad som sker. Ettan, tvåan och trean får som sagt något tjusigt när ligan är över. På begäran får även den som har det kämpigast något roligt den med.

Man får poäng för alla spelade matcher där man faktiskt tar poäng, samt full pott i de matcher där man själv närvarar vid matchtid men ens motståndare uteblir. Dessa poäng följer sedan med en under hela ligan, ända till och med november och "finaldagen".

Viktigt att notera här är alltså att om man skulle utebli någon torsdag vid sin utsatta matchtid så får helt enkelt den motståndare som man skulle ha krigat mot en vinst och därmed full pott (11 poäng), förutsatt att denne faktiskt är på plats för att spela. Annars får även denna spelare 0 poäng.

Allt som allt blir det hela 13 spelmöten fram till och med november där alla spelar varsin match under torsdagarna och samlar sina poäng till ligan.

Arméerna skall vara strukturerade i en singel CAD (Combined Arms Detatchment), vilket går att läsa om i regelboken, alternativt fråga oss om! I grunden är det alltså 1 HQ-val och 2 Troop Choices i dessa och under torsdagarna i september spelar vi upp till 500 poäng, oktober 750 poäng och i november 1000 poäng på 4x4-bord. Inga Lords of War, Gargantuan Creatures och Flyers under september och oktober, men vilka alla är välkomna i november då vi är uppe i 1000 poäng.
Inga formationer under hela ligan.

Alla arméer skall vara målade i minst tre färger för att få sättas på bordet. Har man omålade figurer får de vackert vänta till dess att de är färdiga innan de får se slagfältet.

Viktigt att notera är att den anmälda listan som man tar med sig första gången till spel är den man kommer krigaa med och bygga vidare på när man går upp i poängnivåerna månad för månad ända fram till och med november. Allt från gubbar, enheter, equipment som har valts är alltså låsta under hela ligan. Notera att man KAN lägga till equipments, gubbar och dylikt på redan valda gubbar, samt till enheter men att man inte kan ta bort eller byta ut något man redan har valt till sin lista. "What you see is what you get" gäller, vilket innebär att ens enheter enbart kan använda det som de har skapats med.

Här nedan har ni deltävlingarna vilka lyder:

Bästa Spelaren - Varje månad spelar man ju 4 matcher. Av dessa fyra matcher väljer man sedan dolt vilka två av dessa fyra spelare man mötte den månaden som var roligast, mest spännande och trevligast att möta. Och detta gör man i oktober, samt november med. När ligan når sitt slut räknas alla röster och den med flest röster, samt bäst resultat vid eventuella "tie breakers" är den bästa spelaren!

Snyggast Armé - Vare sig man målat armén under ligan eller om man råkar ha haft den målad sedan en tid tillbaka röstar samtliga i november för vilken armé de tycker är snyggast. Den med flest röster har snyggast armé!

Bästa Målaren - Under ligan kan alla deltagare anmäla varsin modell från sin armé, som inte är målad, och sedan har man till slutet av ligan att måla just denna figuren så snyggt som möjligt. Figuren måste tillhöra er fraktion (t.ex. Orks, Necrons, Eldar osv), men inte nödvändigtvis er armé som ni spelar. I slutet av ligan röstar vi allesammans för vilken av dessa som blev snyggast målad, och den modell med flest röster har den bästa målaren som ägare!

Målet med denna liga är främst att lära sig och att komma in i Warhammer 40K och ITC-reglerna till detta i turneringsform, samt att ha förbenat trevligt med fantastiska människor!

Aktuella pairings och standings kommer finnas i kommentarerna för detta evenemang. :D

Välkomna spelare som åskadare! :)

I siffror

188 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Console.se). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Eskaleringsligan, Console.se

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December