• Evenemang idag
Måndag
14
November 2016
Karlslunds Servicehus Västerås

Visor På Ackord

En hyllning till kvinnor som jobbat inom svensk industri. En föreställning av och med visartisten Tina Wilhelmsson.

”Det här är kanske det mest ambitiösa visprojekt du kommer att stöta på i år. Västeråsartisten Tina Wilhelmsson har dykt ner i den betydelsefulla men osynliggjorda skaran kvinnor som jobbade inom den svenska industrin mellan 1940 och 70-talet. Baserade på djupintervjuer med de som faktiskt var med på golvet har hon skrivit fyra låtar som tänjer på strukturerna mellan det torrt biografiska och det poetiskt snärtiga."
/ Lira Musikmagasin

Berättelser om fyra kvinnor som jobbat inom svensk industri:
40talet: Olga Lundgren, graverare
50talet: Ingeborg Mayerhofer, linderska
60talet: Britt-Marie Bladh, VDM4 på Band 8
70talet: Wendela Dehlin, elsvetsare

Visorna och berättelserna i föreställningen är helt autentiska, då de bygger på intervjuer med de fyra kvinnorna. Bilderna i föreställningen är kvinnornas egna privata bilder.

Föreställningen är en kombination av konsert, fortbildning och en kompletterande industrihistorielektion där verkstadskvinnornas berättelser hamnar i fokus.

TINA WILHELMSSON fick Västerås kulturstipendium 2015 med motiveringen: "Tina Wilhelmsson använder visor och ett engagerande scenspråk som medel för att skapa ett mer jämlikt samhälle. Med allvar, humor och ironi speglar hon träffsäkert vår samtid. Tina är en uppskattad och flitigt anlitad artist och gör flera hundra spelningar per år i offentliga sammanhang."

Tina är visartist och har bland annat spelat på Radioscenen hos Sveriges Radio och på Mosebacke, Norrbottensteatern, Göteborgs konserthus och på många vis- och pridefestivaler runt om i landet.

I juni 2014 släppte hon sitt debutalbum ÄngelFängelse i ett ekologiskt trähalsband.

Läs mer på www.tinawilhelmsson.se

I siffror

156 st

har besökt evenemanget på Västerås.com
Boenden närmast Karlslunds Servicehus natten mellan 22 och 23 Oktober.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Karlslunds Servicehus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Visor På Ackord, Karlslunds Servicehus

POPULÄRT I Västerås JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Västerås.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Västerås. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober